Een echte Bofkont

Het moet ergens in september zijn geweest. Na het lezen van Marnie’s column in de extra bijlage van het Noord-Hollands Dagblad. In deze intrigerende bijlage, Lijf en Gezondheid, had Marnie Krom een stukje geschreven met als titel, Mens erger je niet. Na het lezen van het stukje tekst waarin Marnie een praktijkvoorbeeld geeft die voor de meeste onder ons herkenbaar is, surf ik geïnteresseerd naar haar vernoemde website.

Op de zeer overzichtelijke site van Marnie staan verhalen en probleemstellingen uitgestippeld. Ik denk voor de meeste onder ons, herkenbare onderwerpen waar mensen mee te maken krijgen in een hectisch gejaagd leven met ups en downs. Ik pak er een paar uit die mij aanspreken.

Na het lezen van deze stukjes heb ik de behoefte om deze vrouw te ontmoeten, om te praten over situaties waar ik tegenaan loop in het leven.
Nou geeft Marnie iedere maand een cadeau weg. Het cadeau de Bofkont, een gratis coachsessie. Deze sessie geeft mensen de gelegenheid kennis te laten maken met zichzelf en grijp ik aan.
Ik geef mezelf hiervoor op dat ik in aanmerking wil komen.

Ik heb nog niet veel gewonnen in het leven, behalve op de kermis dan, maar het lot bepaalde dat ik de uitverkorene was voor de maand November. Dinsdag 4 November was onze afspraak. Nou spreekt Marnie de eerste keer meestal af op een ontspannen locatie naar eigen keuze. Ik heb ervoor gekozen om bij Marnie thuis de sessie te volgen. Komend bij Marnie werd ik vriendelijk en open ontvangen. Na het ontvangen van een heerlijk bakje koffie begint ons gesprek. `
Moet eerlijk zijn dat ik niet een bepaalde voorstelling had over het hoe en wat ik kon verwachten van de sessie.

Marnie , een mooi verzorgde vrouw, straalt rust en vertrouwen uit zodat ik mezelf gelijk op mijn gemak voel, wat ook de openhartigheid ten goede komt. Meestal zijn de sessies een uur maar als ik later naar huis ga blijkt dat ik twee uur verder ben. Wat vliegt de tijd als je plezier hebt! Vertel Marnie tijdens ons gesprek waar ik mee zit en tegen aan loop in het leven. Waar ik mezelf wil veranderen en/of verbeteren. Marnie luistert, filtert en geeft feedback op mijn aanvoer. Krijg tips en adviezen mee om mijn probleemstellingen te lijf te gaan. Na mijn gesprek met Marnie voel ik me meteen een stuk beter en vond het eerlijk gezegd jammer dat mijn Bofkont-moment voorbij was. Maar heb handvaten uitgereikt gekregen waar ik op dit moment mee verder kan.
Marnie, bedankt voor de prijs, je luisterende oor en je adviezen. Vond het een voorrecht je ontmoet te hebben. Dankzij jou ben ik een stuk verder met mijn verandering in denkwijze in dit leven.

Een echte bofkont, I. v. Spiegeler