Aanbevelingen

Marnie kwam op mijn pad in een fase van mijn leven dat alles misging.

Een scheiding, puberdochter ernstig uit balans en een ernstig zieke moeder.
Ik roeide en roeide met de riemen die ik had.

Ik bleef op de been en deed aan stressmanagement maar ging bijna onderuit.
Marnie heeft mij in het begin geholpen met de dagelijksheid weer op de rit te krijgen.
De elementen in mijn leven zijn nog hetzelfde maar mijn leven is echt op de rit. Ik kan weer lachen genieten en relativeren!
Nu werken we aan zaken die mij nog gelukkiger kunnen maken. Oude denkpatronen en overtuigingen bekijken en veranderen.
Royaler denken zegt Marnie altijd. Ze laat me altijd de andere kant van een situatie zien. De kant die ik zelf niet eens kon bedenken.

Marnie leert mij zoveel en mijn leven is daardoor ongecompliceerd geworden. Ze heeft mij rust gebracht inzicht en vertrouwen.
Heel bijzonder juist omdat alle factoren in mijn leven nog dezelfde zijn.

Ze heeft mij alleen geleerd daar anders naar te kijken. In de praktijk betekent naar Marnie gaan dat ze de zaken waar ik dagelijks tegen aan loop met mij bekijkt en in ander perpectief zet. Ik kan vol narigheid naar haar toe rijden en vol vreugde en vertrouwen terug rijden. Dit is heerlijk!!

Marnie pakte in deze moeilijke periode van mijn leven mijn hand en leidt mij naar constructieve oplossingen en geeft me vertrouwen. Ze is tijdens het coachen duidelijk, ze houdt je een spiegel voor.
Dat is niet altijd fijn maar tijdens deze confronterende gesprekken heeft ze mij heel liefdevol gesteund waardoor ik durfde en kon groeien.
Marnie heeft echt mijn leven veranderd.

Heel veel dank daarvoor lieve lieve Marnie

Marnie mag zich met recht een coach noemen.

Marnie laat je op een hele natuurlijke manier anders naar lastige zaken en het leven kijken.

Na iedere sessie heb ik enorm veel energie in mijn lijf, dat ik ook zin heb om aan mezelf te werken, en moeilijke of lastige dingen op te pakken.

Mijn doel was om handvatten te krijgen om mijn leuke leven nog waardevoller te maken.
En dat is zeker gelukt.

Daarnaast is Marnie een onwijs leuk en lief mens.
What you see, is what you get!

Dank je wel Marnie!

Dame in de wereld van hoogwaardig entertainment

Ik was te lief en had zo goed als geen grenzen.
Met tot gevolg dat iedereen daar overheen ging.
Zo ook op mijn werk.

Door ziekte van collega’s ben ik me gaan gedragen als een ondernemer, binnen deze onderneming, en nam alle verantwoordelijkheid.
Vorig jaar oktober zat ik na een dik jaar te hard werken er aardig doorheen.

Tot mijn grote geluk mocht ik van mijn werkgever kennis maken met de Minddrops coachsessies van Marnie.

Zij heeft mij in laten inzien waardoor ik te lief ben en waarom ik geen grenzen kan stellen.
Door terug te gaan en te kijken naar vroeger en mijn opvoeding. Doordat zij mij deze inzichten heeft gegeven, ben ik meer grenzen gaan aangeven.
Tevens heeft zij mij meerdere malen laten weten dat ik er mag zijn en dat voel ik nu.

Al jaren heb ik de droom om voor mezelf te beginnen.
Haar sessies hebben ervoor gezorgd dat ik naar mijn gevoel ben gaan luisteren en binnenkort ga ik in dit avontuur stappen.
Zij is ervan overtuigd dat ik dat kan en dat heeft mij weer overtuigd. Eigenlijk ben ik er nog niet.
Als ik alle veranderingen binnen mijn leven op een rij heb, ga ik zeker onderhoud sessies bij Marnie doen, net zoals we naar de kapper of schoonheidsspecialiste gaan.

Dank je, Marnie, onze gesprekken waren soms zo emotioneel, maar we hebben ook zoveel gelachen en ik heb zoveel geleerd.

Dikke kus

Ik liep al een tijdje met mezelf te worstelen.

Wist dat er dingen waren waar ik zelf niet bij kon komen maar hulp zoeken was eng. ” Stel je voor wat je daar in je diepste binnenste tegenkomt…” was 1 van mijn vele, veelal negatieve, gedachten.

Ik volgde al een tijdje Marnie op LinkedIn en las geregeld haar Minddrops. Zal ik dan…..? Maar ja, wat zal ze wel niet van mij denken?
Natuurlijk vulde ik dit voor een ander in, zoals ik dat al jaren doe….
Tijdens de intake was er direct een gevoel van vertrouwen, met een lach en een traan.

We kijken samen naar de manier waarop ik dingen ervaar en invul.
Hoe lang gekoesterde emoties geen waarheid zijn, en niet definiëren wie je bent. Anders gaan denken over je eigen denken.

Inmiddels heb ik mijn eerste 6 sessies ervaren, en een ervaring is het!
Ik voel mij nu al zoveel beter, sta weer meer in mijn kracht en geloof weer in mezelf en een gelukkige toekomst.
En dit allemaal door de “zaadjes” die Marnie bij mij “plant.”

Wat je ermee doet, is aan jezelf.
Voor mij is het de beste beslissing van 2017 geweest om een afspraak met Marnie te maken, mijn reis is nog niet ten einde, wat ben ik blij en dankbaar om hem met Marnie te mogen maken!

Onderneemster

In oktober is het alweer drie jaar geleden dat ze overleed. In oktober heb ik al drie jaar geen moeder meer.
En ook na drie jaar doet het nog pijn om dit hardop uit te spreken, en om me te beseffen dat we maar 29 jaar de tijd hebben gehad samen.

Men zegt wel dat tijd alle wonden heelt, maar dit leek er zo eentje te zijn die nooit zou dichten. Want ze was er niet meer. En ze zou er ook nooit meer zijn. Bij geen enkele gebeurtenis, hoe mooi, bijzonder of verdrietig ook. Mijn hele toekomst zou zonder mama zijn. En ik realiseerde me steeds vaker dat ze op de dag dat ze overleed ook een stukje van mij had meegenomen.

De heftige tijd en de beelden van tijdens d’r ziekte hebben zo’n impact gehad dat ik sinds d’r overlijden volledig “uit” leek te staan. Verstopt voor m’n eigen gevoel, m’n eigen emoties. Altijd maar bang voor die kwetsbare tranen. Bang dat iemand door dat laagje heen zou prikken. Bang voor de enorme leegte die ze achterliet. En hoe harder ik m’n best deed, hoe meer afstand ik creëerde. Afstand van anderen en van mezelf. Terwijl ik van binnen juist alleen maar meer verlangde naar de tranen. Naar die knuffel. Naar troost. En stiekem wilde ik niets liever dan dat iemand dat zou zien.

Marnie heeft dat masker nooit gezien. Al deed ik nog zo m’n best. Vanaf onze eerste ontmoeting voelde ik dat ze er dwars doorheen keek. Geen leugen zou bescherming bieden bij iemand zoals zij. En hoewel dit me af en toe bang maakte, was het tegelijkertijd heel fijn om te weten dat ze me doorhad. Ik wist dat het uiteindelijk goed zou komen. Dat ze me zou doorgronden en hierin niet zomaar zou opgeven. En dat gaf een veilig gevoel.

Ik heb in m’n ongeduld wel eens gezegd dat Marnie me harder moest aanpakken en strenger voor me moest zijn. Boos moest worden wanneer dat nodig was. Ik moest zo snel mogelijk breken. Ik dacht dat dit de manier zou zijn voor mij. Maar daar wilde ze niet aan. In plaats daarvan nam ze alle tijd die ik nodig had. En wat voelde ze dat goed aan. Met respect en begrip voor het maskertje dat zo nu dan weer even om het hoekie kwam kijken, hebben we samen toegewerkt naar het moment waarop ik er klaar voor zou zijn. Volgens Marnie moesten we niet het huilen proberen los te peuteren, maar dingen met elkaar gaan bekijken en verwerken. Van daaruit zouden de emoties vanzelf loskomen. Pas dan zou ik écht kunnen helen.

Vol bewondering en dankbaarheid kan ik inmiddels zeggen dat ze gelijk heeft gehad. Alles lijkt stapje voor stapje op zijn plaats te vallen en een plekje te krijgen. Het muurtje dat ik in de afgelopen jaren in alle zorgvuldigheid heb opgebouwd, lijkt langzaam om te vallen. Haar liefdevolle aandacht en zorgvuldige duwtjes, hoe klein ook, hebben ervoor gezorgd dat ik in de afgelopen tijd heel voorzichtig en in alle liefde ben gebroken, om nu vervolgens weer langzaam te helen. En dat op een moment waarop ik het niet meer verwachtte.

Sinds ik Marnie ken, groei ik elke dag. Ik durf me steeds meer open te stellen, zowel naar haar als naar mezelf, en ik ben me bewuster geworden van m’n eigen denken. Het is enorm waardevol om je te realiseren dat je dit denken zélf kunt (aan)sturen. Ik begin de laatste tijd dan ook langzaam te komen waar ik graag wil zijn. De leegte waar ik al die tijd bang voor was zal altijd blijven, maar Marnie heeft me er op zo’n manier naar laten kijken dat het inmiddels een heel mooi en bijzonder plekje begint te worden. Een plekje waar ik zo nu en dan heel graag eventjes ben.

Dank je wel, Krommie. Voor de fijne gesprekken, je eindeloze geduld, de bijzondere klik, je vertrouwen in mij, de ondeugende onderonsjes en de langverwachte tranen.

Door jou ben ik langzaam veranderd in de vrouw van wie ik wist dat ik haar kon worden, mede door af en toe ook gewoon weer heel even het meisje van vroeger te zijn.Ik vind je rete bijzonder.

Op weg naar een krachtige en liefdevolle jongedame

Wat ben jij een bijzonder mens.

En wat voel je de dingen goed aan. De brieven die ik van je krijg, ook de kleine pb-tjes zijn parels voor mijn ziel, ik geniet er van en koester ze.
Als ik je prachtige warme woorden lees, zit zelfs dat duiveltje tegen me te sissen: er is iemand aardig tegen je, dat klopt niet, dat kan niet.
Maar het lukt me steeds vaker om daar niet naar te luisteren.
En dan komt die warme woordenstroom wel binnen en het verwarmt echt.
Ik ben je heel erg dankbaar voor al je ondersteunende en lieve woorden en voor je feilloze invoelen.
Het doet me zoveel. Dat ik bijna 75 jaar moet worden om zo iemand tegen te komen als jij.
Het is een teken.
Ik wens je een heerlijke avond.
Een omhelzing en liefs.

Down to earth dame uit Drenthe

Het was op de sportschool dat jij in mijn leven kwam, en blijkbaar niet voor niks.
Ik ben heel dankbaar dat ik jou daar heb leren kennen.

We zijn daar een aantal keer aan de praat geraakt over ditjes en datjes en al gauw had jij in de gaten dat ik met wat onzekerheden zat. En jij wilde mij graag andere inzichten geven over mezelf.
Ik was er in het begin een beetje sceptisch over maar we zijn uiteindelijk (dankzij JOUW hulp aan mij ) een aantal keren in gesprek geweest.

Ik vond eerlijk gezegd, dat de gesprekken niet echt over mijzelf, mijn onzekerheid ging, maar er nu achteraf op terug kijkend is dat blijkbaar toch wel goed geweest om mij andere inzichten en handvatten te geven. Om enigszins een andere kijk op mijzelf te geven waardoor ik ging inzien
dat veel dingen toch uit mijn onzekerheid blijken te komen.

Ik ben er nog lang niet, maar als ik ergens mee stoei denk ik aan jou en wat je gezegd hebt.

Ik ben je heel dankbaar voor dit en voor JOUW  inzet hierin om het allemaal mogelijk te hebben gemaakt.

                                                           Een hele warme groet en knuffel

Dit is wat er rechtstreeks uit mijn hart kwam.
 
Op Facebook kwam ik op een gegeven moment “Minddrops” tegen. Prachtige stukjes proza, vaak met een levenswijsheid, maar altijd bedekt met humor.
Daarachter bleek jij te zitten, Marnie, een prachtige vrouw, die o.a. – DENK JE MOOI – workshops en persoonlijke coachings verzorgt.
Na onze kennismaking, die erg goed beviel, heb ik jou op een gegeven moment gevraagd of je mij wilde helpen bij het “loslaten” van een pijnlijk stuk verleden, dat me nog steeds in de greep had. Een aantal jaren geleden heb ik wel diverse therapie-sessies gevolgd, maar kennelijk niet de goede, want het verleden bleef het heden nog steeds in de weg zitten.
Een poosje geleden hebben we onze intensieve e-mail coaching afgesloten. Daar moest ik wel even een paar dagen van bijkomen, maar ik voel nu niets anders dan opluchting en verlichting. Het verleden is er uiteraard nog, maar zit niet meer bovenin mijn gedachten en drukt nu niet meer op alles wat ik doe en zeg.
Wat me vooral is opgevallen in dit proces is, dat je heel goed luistert en ook exact kan aanvoelen wat ik bedoel. En dat is echt uitzonderlijk. Als ik de helft van mijn woorden had gebruikt, had je het vermoedelijk nog begrepen.
Dat is een gave.
Je bent geen zalvende betweter, waar er zoveel van zijn, je oordeelt niet, je deelt soms rake, maar noodzakelijke tikken uit, en daarna leg je met liefde de pleister op de zere plek, en dan kan de genezing beginnen.
 
Loslaten was voor mij slechts een woord, nu is het een levensinstelling geworden. Loslaten wat je nog steeds pijn doet, wat je met je meezeult en waar je toch niets (meer) aan kan veranderen, brengt vrijheid en ruimte voor positiviteit.
Ik ben heel blij dat ik je ben tegengekomen. Dat gun ik heel veel mensen.
Ik ben nu met de rest van mijn leven begonnen en zie dat vol vertrouwen tegemoet.
Dank je wel, lieve Marnie, lieve coach, lieve vriendin.
 Dame met grootse wil en moed.

Ik wou dat ik je tien jaar eerder had leren kennen.

Ik prees (en prijs) mezelf een gelukkig mens. Heb een heerlijk gezin, lieve familie, lieve vrienden, een super baan etc.
Er zat wel een addertje onder het gras. Van binnen was ik boos! Soms sudderend, soms explosief boos. De reden daarvoor is niet belangrijk, het gevolg daarvan wel.
Boos zijn voelt niet fijn en beïnvloedde mijn doorgaans zo leuke leven op een negatieve manier.

Marnie heeft mij geleerd ruimer te denken, zowel naar mezelf, als naar mijn omgeving toe, waardoor ik de bozigheid een plek kon geven en los kon laten.
Dat ging niet vanzelf, maar Marnie ontrafelde de bozigheid als een kluwen wol, zoals ze zelf zegt. Net zolang totdat het laatste knoopje eruit is.
Ze liet me naar mezelf kijken en leerde me dat het eigenlijk niet gaat over een ander, maar over jezelf. Dat ik degene ben die bepaalt of ik boos wil blijven of dat ik het mezelf kan vergeven de boosheid te laten varen.
Met een beetje tranen zo nu en dan, maar vooral ook met een lach, ben ik gekomen,waar ik nu ben.
Ik voel me anders, lichter eigenlijk. Mijn bozigheid heb ik laten varen. Ik ben het niet vergeten, maar kan er veel beter en bewuster mee omgaan en het verstoort mijn leven niet meer.
Ik ben een (nog) blijer mens en hoewel Marnie steeds zegt dat ik het zelf heb gedaan, had ik het zonder haar, zeker niet gekund. Dan was ik in die bozigheid blijven hangen.

Dus lieve Marnie, je geeft mij steeds complimenten, maar jij verdient, wat mij betreft, het grootste compliment. Omdat je de vinger op de zere plek kunt leggen en op een heel natuurlijke manier mij hebt “gedwongen”, anders te gaan denken. Dus zet ik bij deze, een grote pluim, op jouw mooie koppie.
Tien jaar geleden was ik er inderdaad misschien niet klaar voor, maar ik ben blij en dankbaar dat ik je ontmoet heb.
Je bent een mooi mens. Van binnen en van buiten, en ik ben er trots op dat ik je ken.
Het geeft een goed gevoel dat we in 2017 gewoon verder gaan en dat het niet stopt hier en nu.

Onderneemster en Blijer mens

Een echte Bofkont

Het moet ergens in september zijn geweest. Na het lezen van Marnie’s column in de extra bijlage van het Noord-Hollands Dagblad. In deze intrigerende bijlage, Lijf en Gezondheid, had Marnie Krom een stukje geschreven met als titel, Mens erger je niet. Na het lezen van het stukje tekst waarin Marnie een praktijkvoorbeeld geeft die voor de meeste onder ons herkenbaar is, surf ik geïnteresseerd naar haar vernoemde website.

Op de zeer overzichtelijke site van Marnie staan verhalen en probleemstellingen uitgestippeld. Ik denk voor de meeste onder ons, herkenbare onderwerpen waar mensen mee te maken krijgen in een hectisch gejaagd leven met ups en downs. Ik pak er een paar uit die mij aanspreken.

Na het lezen van deze stukjes heb ik de behoefte om deze vrouw te ontmoeten, om te praten over situaties waar ik tegenaan loop in het leven.
Nou geeft Marnie iedere maand een cadeau weg. Het cadeau de Bofkont, een gratis coachsessie. Deze sessie geeft mensen de gelegenheid kennis te laten maken met zichzelf en grijp ik aan.
Ik geef mezelf hiervoor op dat ik in aanmerking wil komen.

Ik heb nog niet veel gewonnen in het leven, behalve op de kermis dan, maar het lot bepaalde dat ik de uitverkorene was voor de maand November. Dinsdag 4 November was onze afspraak. Nou spreekt Marnie de eerste keer meestal af op een ontspannen locatie naar eigen keuze. Ik heb ervoor gekozen om bij Marnie thuis de sessie te volgen. Komend bij Marnie werd ik vriendelijk en open ontvangen. Na het ontvangen van een heerlijk bakje koffie begint ons gesprek. `
Moet eerlijk zijn dat ik niet een bepaalde voorstelling had over het hoe en wat ik kon verwachten van de sessie.

Marnie , een mooi verzorgde vrouw, straalt rust en vertrouwen uit zodat ik mezelf gelijk op mijn gemak voel, wat ook de openhartigheid ten goede komt. Meestal zijn de sessies een uur maar als ik later naar huis ga blijkt dat ik twee uur verder ben. Wat vliegt de tijd als je plezier hebt! Vertel Marnie tijdens ons gesprek waar ik mee zit en tegen aan loop in het leven. Waar ik mezelf wil veranderen en/of verbeteren. Marnie luistert, filtert en geeft feedback op mijn aanvoer. Krijg tips en adviezen mee om mijn probleemstellingen te lijf te gaan. Na mijn gesprek met Marnie voel ik me meteen een stuk beter en vond het eerlijk gezegd jammer dat mijn Bofkont-moment voorbij was. Maar heb handvaten uitgereikt gekregen waar ik op dit moment mee verder kan.
Marnie, bedankt voor de prijs, je luisterende oor en je adviezen. Vond het een voorrecht je ontmoet te hebben. Dankzij jou ben ik een stuk verder met mijn verandering in denkwijze in dit leven.

Een echte bofkont, I. v. Spiegeler

De Douchekop en de Kilimanjaro

Ik kom onder de douche vandaan en dat bracht me met weinig nadenken tot het volgende.
Mijn vrouw is 1.63 m. en ik ben 1.85 m.
Ik stap onder de douche nadat mijn vrouw was geweest dus de douchekop hangt te laag voor mijn gestalte. Eerst heb ik me hieraan groen en geel geërgerd met of zonder vloek.
Je kunt toch ook van de douche gebruik maken op mijn hoogte, maar zij vindt het kennelijk prettiger om de douchekop wat lager te hebben en vergeet hem terug te hangen op mijn hoogte.
Wat ik natuurlijk eerlijk gezegd ook na mijn douchen zou kunnen doen en het op haar hoogte zetten.

Wat heb jij, Marnie me nu geleerd, heel simpel. Je kunt ook wel eens moeten douchen onder een te lage douchekop en als je dat leert te aanvaarden wordt je ook goed schoon maar je leert ook dat je de douchekop hoger kunt zetten om schoon te worden.

Ik ben opgelicht voor ruim € 180.000,–  kom in de schuldsanering, kom er na 3 jaar uit, heb geen spaargeld meer, gespaard pensioen is op want alles naar de schuldeisers, heb een dubbele liesbreuk, atriumfibrilleren, 4 keer aan huidkanker geholpen en heb COPD met een longcapaciteit van 25%.
Ik ben 71 jaar, ben niet zielig en werk nog iedere dag want van alleen AOW poep je dun. 🙂
In 2012 moet ik het werken met de handen loslaten (ik had een schildersbedrijf), dat deed pijn, immers iets betekenen voor andere mensen geeft behalve geld ook voldoening.
Ben toen zonder een cent hulp de verkoop/advies van natuurverven gaan doen en nu na 2 jaar  is ook dit rendabel aan het worden en boek ik leuke resultaten.
Deze verf is zonder enig oplosmiddel en uniek op de Nederlandse markt in samenstelling en kleur. Puur uit natuurlijke grondstoffen zonder solventen acrylaten of olie.
Een koper van een woning in de Markthal te Rotterdam merkte het volgende op, dit is het eerste huis wat ik bezoek waar de wanden beplakt zijn met glasvlies, geschilderd met natuurverf en hij rook niets aan geuren van lijm of verf.
Dus toch weer de voldoening van mensen die ik ervaar en die mij goed doet.

Met mijn zestig jaar wilde ik langs alle mooie plekken van de wereld reizen, bijzondere en mooie landen met hun eigen cultuur ervaren.
Nu doe ik dat ook via het maandblad van National Geographic, de lage douchekop.
Toen de longarts, Dr. Spanbroek mij vroeg wat verwacht je zelf nog te kunnen doen antwoordde ik, een goed netwerk van natuurverf-verkopers op zetten, veel te reizen naar mooie landen en de Kilimanjaro beklimmen in mijn tachtigste levensjaar.
Dat is de hoge douchekop.
Marnie, je bent een weldaad voor vele mensen, blijf je eenvoud behouden daardoor blijven jouw Mind Drops zuiver en wellicht een hulp voor velen mensen die hier open voor staan.
Je woorden brengen mij warmte, kracht, zuiverheid en innerlijke pracht.
Dank voor jouw coaching, het maakt van mensen echte mensen.

Zakenman en Avonturier uit Brabant

Drop your mind at a Personal coach


Wat Krom is praat Marnie Recht. Althans figuurlijk bedoeld uiteraard. Want anders zou 98% van de jaarlijkse bananenproductie nooit voor consumptie in aanmerking komen. 5% van de aanvankelijk afgekeurde komkommerteelt zou de winkelschappen echter wel bereiken. En menig man zou haar plat bellen, mailen, sms-en of appen voor een coach-sessie.
Het communiceren via de fax laat ik gemakshalve even achterwege want dat betreft een uitstervend medium. De fax ondergaat hetzelfde lot als VHS-video, het ordinaire cassettebandje (zowel de 60 als de 90 minuten variant) en de LP van vinyl (33 en 45 toeren). Zelfs de MP3-speler begint langzaam het straatbeeld te verlaten.
Tegenwoordig is alles SMART…! Telefoons, TV’s en ook bepaalde elektrische (sport)auto’s waarvan ik uiteraard het merk niet zal noemen.

In dit social-media-tijdperk kwam deze smart-ass-boy zichzelf behoorlijk tegen halverwege 2013.
Ik zat er, door een veelvoud van factoren, even doorheen.
En dat is nog redelijk ongenuanceerd uitgedrukt.
Week in week uit tussen de 60 en 70 uur werken en in een relatie met vele mooie hoogtepunten maar vrijwel even zoveel tragische dieptepunten.
Tijdens een vrijblijvende surf-tour op LinkedIn kwam ik haar profiel zomaar opeens tegen. Marnie Krom zou zeggen: dat was geen toeval, dat was het lot!
De zon scheen die dag, ik had het licht gezien en tegelijkertijd ging er bij mij een lampje branden. Drie positieve ingrediënten om mezelf over de streep te trekken en haar aan te schrijven.

En zo geschiedde. Het was niet bedoeld als een noodkreet of een nodeloze schreeuw naar aandacht. Integendeel! Ik had serieus op dat moment het gevoel dat ik iemand nodig had die eens naar mij luisterde. Een spiegel en klankbord tegelijk die ruwe olie destilleert tot Euro98 benzine (en dat is 3 octaan meer dan het standaard 95-autosap).
De eerste afspraak herinner ik me nog als de dag van gisteren. Een gezellig eetcafé in de nabijheid van Bloemendaal was het “meeting point”.
Een blonde charmante dame zat mij daar op te wachten, half verscholen achter haar Apple-laptop. Om eerlijk te zijn voelde het op dat moment als een soort geheime date.
Mijn vriendin wist namelijk niets van mijn persoonlijke actie. Ik wilde het aanvankelijk echt voor mezelf houden.
Ik herkende Marnie onmiddellijk van de foto op haar profiel. Even voorstellen, koffie en ja daar zit je dan. Praat maar, vertel maar, zeg het maar. Nou moet mij van het hart dat dat laatste mij vrij gemakkelijk af gaat. En voordat ik het wist waren we bijna drie uur verder.
Maar als we zes of acht uren de tijd hadden gehad was het ook geen enkel probleem geweest deze te vullen met gespreksstof. Eindelijk kon ik mijn verhaal eens bij iemand kwijt en belangrijker nog, er werd nog naar geluisterd ook. Sterker nog, er kwam zelfs feedback.
Vele praatsessies volgden daarna met intervallen van ca. vier weken. En het bleek niet geheel onnodig want er brak op dat moment een bijzonder turbulente periode aan in mijn leven. Talloze positieve ontwikkelingen volgden vanaf dat moment en in een razendsnel tempo. Behoudens eentje. Een tragisch geval van pech hebben bij een bevriende kennis dat resulteerde in veelvuldig ziekenhuisbezoek en een periode van revalidatie. Maar met deze persoon liep het naar omstandigheden goed af.
Mijn relatie met de hierboven beschreven vriendin echter niet. Maar dat was ook meteen de start van een nieuw leven. Een soort tweede leven. Althans zo voelde ik dat echt heel sterk. En nog steeds trouwens.
Een in het (ambtshalve) blauw geklede jonge vrouw wandelde zomaar en volledig uit het niets mijn leven binnen. “Kom Laagvliegen Maatje…!!!…” riep ze naar me. En dat gebeurde onmiddellijk. Mijn racelicentie ruilde ik onmiddellijk in voor een vliegbrevet.
De bezoeken aan Marnie gingen vanaf dat moment over geheel andere zaken. Nou ja, andere. Voornamelijk de toonzetting van de onderwerpen veranderde. Wat aanvankelijk begon als een spiegelreflex voor “problemen” maakte meer en meer plaats voor iemand die de rolt vervult als vertrouwenspersoon.

Ik durf stellig te beweren dat er op dit moment niemand op deze wereld rondloopt die meer over mij weet dan Marnie. En dat geeft een behoorlijk rijk gevoel van welbehagen kan ik je vertellen. Zodra er met mij iets gebeurt, zowel positief als negatief, is Marnie de eerste die als neutrale buitenstaander het van mij te horen krijgt.
Bovenal blijven we gewoon lachen. En ademhalen.
Madame Krom, please keep on going strong!

Selfmade man

Minddrops laat je brein druppelen!
Fysiek en mentaal aan jezelf werken! Dit is wat ik mijn klanten adviseer.
Je kan jezelf altijd verbeteren. Stilstand is achteruitgang. Wat niet wil zeggen dat je altijd maar door moet razen. Rust (balans) werkt heel helend. Door voor jezelf rust te creëren, tot bezinning te komen, krijg je veelal nieuwe inzichten die je juist weer verder brengen.
Een goede coach is van grote waarde. Iedereen heeft een coach nodig. Tenminste, dat is mijn bescheiden mening. Het is fijn als je je op bepaalde momenten (in je leven) kan laten ondersteunen door een professional. Het geeft je inzicht en overzicht. Naarmate je jezelf beter leert kennen en je jezelf leert accepteren, verkrijg je meer innerlijke rust en word je comfortabeler met jezelf. Op die manier kan je het maximale uit jezelf halen. In mijn ogen is dit ook de basis om anderen goed te kunnen helpen.

Belangrijk is het dat je een coach kiest die bij je past, één met wie het klikt. Alleen dan haal je er het beste uit. Omdat ik het leuk en leerzaam vind én in het kader van “Practice what you preach”, heb ik mij eind juni 2014 laten coachen door Marnie Krom van Minddrops in Beverwijk. Zij is Mediator & Mindcoach. Een aantal jaren geleden heb ik Marnie ontmoet, sindsdien hebben wij altijd contact gehouden. Met sommige mensen voel je gewoon een bijzondere band. Je kent dat vast wel.
Marnie is in mijn ogen niet ‘alledaags’, ze is een echte persoonlijkheid met het hart op de tong.
Leuk ook vind ik dat zij haar consulten niet standaard in een kantoortje houdt. Als cliënt bepaal jij waar jij je prettig voelt om vrijuit te kunnen praten. Het gaat er tenslotte om dat jouw brein de kans krijgt lekker te druppelen. Ik heb met haar gesproken in haar sfeervolle tuin. Ik voelde mij bij haar op mijn gemak. Het is fijn als mensen dat effect op je hebben. Als geen ander weet ik dat je als trainer/ coach mensen pas echt kunt helpen als zij zich voor je openstellen.
Dat was dan ook wat ik deed, me open stellen.

(Personal Trainer)

E-coaching vanuit Curacao


Ik wil je een dikke pluim geven!!
Met jou hulp heb ik mijzelf en mijn gedragingen/reacties op mijn omgeving heel goed in beeld gekregen.
Het is confronterend maar daarna zo verhelderend!!
Heerlijk die frisse wind door mijn brein.
Het geeft mij energie, kracht en maakt mij weer blij.
Weg met die negativiteit, heerlijk

Waar ik zo enthousiast over ben is dat jij meerdere kanalen aanbiedt voor coaching. Ik heb gebruik gemaakt van E-Coaching.
Omdat ik op Curacao woon is deze vorm van coaching perfect voor mij.
In een woord: GE WEL DIG!! Jij bent altijd bereikbaar en afstand speelt geen rol meer.
Geen reistijd maar mailen wanneer het juiste moment er is.
Daarnaast is het zo fijn dat je de mails rustig kan overdenken alvorens ze te verzenden.
Het werkt drempelverlagend.
Ga zo door en ik hoop dat meerdere mensen hier hun voordeel van gaan ontdekken.
Dank voor alles.

K. van Someren

Wij, Lot1038 en gevestigd op het mooie Curacao zijn groeiende met ons bedrijf als exclusief dealer van toonaangevende Europese topmerken.
Werkende als interieurspecialist met de mooiste producten voor binnen en buiten.
Met professionele zorg datgene beantwoorden dat onze opdrachtgevers vragen, en de Caribbean nog mooier maken, dat is onze missie.
Hier komt uit voort dat wij ook onze gezonde eisen stellen als het gaat om keuzes maken voor diegene die ons team zou kunnen versterken en aanvullen.
Dit uiteraard in studieverleden, knowhow, ervaring etc,.. maar wat wij ook erg belangrijk vinden.
Past deze persoonlijkheid binnen ons team?

Jij als Mediator en Mind Coach van Minddrops vonden wij de gewezen persoon om ons daarbij te helpen.
Met jouw skills hadden wij alle vertrouwen dat jij dit in goede banen kon leiden.
Met bepaalde technieken en vraagstelling zoals jij dit naar voren bracht hebben wij uiteindelijk de keuze gemaakt voor een capabele interieur architecte.
Op een snelle en doortastende wijze van jouw input zien wij onze toekomst met LOT1038 nog kleurrijker tegemoet dan we al deden.
Daarvoor nogmaals onze Hartelijke dank.

Denkende dat je weet welke keuze je gaat maken, hoe fijn is het dan om tegen een “onbekend” iemand aan te praten om toch een soort van bewijs te krijgen.


Hoe duidelijk ik was in mijn keuze, hoe moeilijker het eigenlijk werd door allerlei strubbelingen.
Na een gesprek met Marnie kreeg ik een soort van her bevestiging van mijn gevoelens.
Een eerlijk oprecht luisterend oor.
Totaal geen advies geven in welke richting dan ook maar gedurende het gesprek wel de antwoorden gekregen, dan wel gefilterd.

Marnie dank voor je hulp!

Minddrops