Seksloos

VeerIk zie veel ingedutte samenwonende en getrouwde setjes om mij heen.
Er straalt werkelijk waar vaak geen spat seks vanaf.
Waar vrouwlief vroeger uren voor de spiegel stond te draaien om zo lekker en aantrekkelijk mogelijk voor de dag te komen, is nu plaats gemaakt voor gedachteloze wijde truien en een sjacherijnige piekharige snoet.
En die lekkere vent van jaren geleden is het hele weekend verdwenen in een stoppelkin en een seksloos verwassen vlekkende sportbroek. Onder het mom, hij zit zo lekker.

Elkaar verrassen door samen bijvoorbeeld iets geks te doen, uit de tent te lokken of misschien juist wel uit te dagen is er al helemaal niet meer bij.
Wat ik te horen krijg is, dat als een relatie al wat langer samen is, de seks sprankel onder het stof is gekomen.
Zoals laatst een cliënt tegen me zei, “ach ja, we kennen elkaar zo door en door, er zijn geen verrassingen meer voor elkaar, we hobbelen een beetje door de tijd en het leven en het is goed zo”.
En inderdaad wanneer iemand dat zo ervaart en er content mee is, is er uiteraard geen vuiltje aan de lucht.
Maar … de realiteit is vaak anders. De meesten mensen willen geen seksloos bestaan.

Wat mijn ervaring is bij stellen die al wat langer samen leven, is dat één van de partners het allemaal wel oké vindt zoals het nu loopt, maar dat de andere partij het graag anders zou zien.
Wat meer leven in de seks-brouwerij en niet meer altijd maar gezapig met z’n tweetjes het weekend door sloffen.
De partner die hier andere wensen in heeft, is vaak ook degene die klaagt en zeurt en de ander hier in de schuld geeft.
Maar wie z’n schuld is het eigenlijk? Als je al over schuld mag spreken.

Natuurlijk is het niemand z’n schuld.
Waar er een relatie is zijn er altijd twee om onder de loep te leggen.
Waar ik me nog het meest over verbaas dat veelal stellen ook een zelf ingenomen stelling hebben en daar niet meer van af wijken.
Of de relatie je nu geluk brengt of niet.
Ze hebben jaren geleden dit besluit genomen om met deze persoon verder te gaan en een leven samen op te bouwen en het zij zo.
Gelukkig zijn er verschillende stappen te kiezen en te maken als je zo eerlijk bent hier wel naar te willen kijken.
Zowel jij zelf als jullie samen.

In de eerste plaats is het uiteraard belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je nog wel zoveel van je partner houdt als in het prille begin van jullie relatie.
Vind je je partner nog aantrekkelijk zowel fysiek als geestelijk?
Of laat ik eigenlijk zeggen, is er nog steeds datgene qua gevoel waarvoor je toendertijd die keuze maakte om voor deze partner te kiezen?
Wanneer je niet gelukkig bent in de situatie waarin je nu verkeert ben jij degene die hier zelf stapjes in kan maken.

Het gekke is dat al die inspanningen om de partner te veranderen niets opleveren maar dat mensen er toch eindeloos mee doorgaan.
Om je energie maar constant te blijven vestigen op datgene waar je geen controle over hebt, kweekt absoluut geen voldoening. Het brengt alleen juist irritatie en een bordje vol stress.
Wanneer er een koppel bij mij komt is er vaak de hoop dat ik een van de twee verander. Want daar ligt het tenslotte aan vinden zij.
Daar is al een manco in het gedachten aspect. Ik verander geen mensen. Dat doen zij zelf wanneer zij zich bewust worden van …

Waar je wel een verandering in kan brengen is in je eigen denken en daarop volgend je gedrag waardoor de situatie ook zal veranderen.
Mensen zijn zo formidabel knap in het klagen wat er allemaal aan hun partner mis is, maar beseffen jammergenoeg niet dat zij zelf degene zijn die dit steeds maar blijft voeden en creëren.
Op het moment dat jij je er bewust van bent dat je een verandering teweeg kan brengen in je eigen leven, betekent dit ook dat je een spiegel durft voor te houden en eerlijk durft te zijn naar jezelf.
En neem maar van mij aan, dan komt de seks vanzelf. (glimlach)

© Marnie Krom

Wanneer dit schrijven jou iets positiefs brengt zal dat voor een ander wellicht ook zo zijn.
Deel dan jouw enthousiasme en dit artikel. En een reactie zou helemaal leuk zijn.
Dank je wel. Marnie

Reacties zijn gesloten.

Minddrops