Spiegel Stress

 • Probeer Stress om te vormen naar iets positiefs.
  Stress is onvermijdelijk maar het hoeft niet schadelijk te zijn. Wanneer je er op een correcte manier mee om weet te gaan kan de spanning een positieve invloed hebben op productiviteit en prestaties. Hier kun je misschien iets mee,…
 • Probeer je zorgen te herkennen.
  Stress is een gevoel niet een teken van slecht functioneren Wanneer je je zorgen begint te maken realiseer je dan dat dit een indicatie is dat je ergens je aandacht op hebt en in plaats van in paniek te raken kan je dit de aandacht geven die het kan gebruiken.
 • Focus op waar je wel controle over kunt hebben. Mensen hebben veelal een slecht gevoel over zaken wat ze niet kunnen veranderen. Maar kijk eens wat je wel kan veranderen, beïnvloeden en ombuigen tot iets positiefs zodat dit voor jou een prettiger en leefbaarder geheel zal zijn.
 • Creëer een ondersteunend netwerk.
  Wetende dat je je tot iemand kan wenden die voor jou vertrouwd is in tijden van Stress,…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Responses to Spiegel Stress

 • Gerard Wittebol schreef:

  Mijn complimenten voor het helder en duidelijk neergezette stukje over Stress Marnie. Wel vind ik dat het woord Stress tegenwoordig een veel gebruikte term is. Wie bepaald de mate van Stress wat zijn de symtonen van Stress? Is dit ook niet een beetje persoonafhankelijk?

  Kijk uit naar je volgende blog

 • MK schreef:

  Dank je wel voor je compliment Gerard, denk ook dat je daar gelijk in hebt. Het lijkt een soort van rage om het woord stress maar te noemen, of je er trots op zou moeten zijn dat het in je leven is.
  En dan heb ik het echt over de negatieve stress die een mens kan opvreten, slecht te doen slapen, eetlust verdwenen is of juist het vet toeneemt terwijl hier geen reden voor is qua levens en eetstijl.
  Voor ieder van ons gelden ander strepen, de tot hier en niet verder streep bepaal je zelf.
  Symptomen van stress wat veelal voorkomt zijn van lichamelijke, geestelijke en vooral ook emotionele aard.
  Belangrijk is deze te er-en herkennen, dat is al een groot goed.
  Met de bepaalde coaching technieken die ik beheers is het mogelijk mensen hier inzichten te geven. Wel is belangrijk dat degene zelf controle moet gaan nemen over zijn of haar leven.
  En dan in je eigen kracht gaan staan en uiteindelijk blijven.

Minddrops