Alles wat je bent, schrijft, zegt of doet vertegenwoordigt jou.


Zojuist las ik een leuke post van Simone Levie die aangaf dat we meer ons zelf kunnen zijn op LinkedIn.

En we kleuren inderdaad vaak binnen de veilige lijntjes.
Maar die veiligheid brengt geen opschudding. Geen herkenningspunten of inspiratie.En dus geen groei in ons netwerk. #business
We kunnen meer laten zien, dan de geijkte quotes en de bekende reclames.
En daar is ook waar de knoop zit naar mijn idee.

Lastig voor velen om out of the box te denken. En je hoeft niet letterlijk met je billen bloot. Alhoewel, dat geeft vast wél opschudding.

Maar een quote van een goeroe die al tientallen jaren dood is, kennen we inmiddels wel.

Kom met je eigen statement, inspiratie of zienswijze. Durf.
Want hoe jij je presenteert, geeft een bepaald zicht ook op hoe jij over zaken denkt, hoe je te werk gaat, en wat jouw expertise is.
Regelmatig probeer ik elementen vanuit mijn business, ervaringen uit mijn dagelijkse werk, mijn gedachten, en ook mijn visie op privézaken te delen.
Dit raakt mensen.

De Minddrops die ik schrijf worden gulzig gelezen. Het doet stof opwaaien, vooral in het denk – en gevoels-leven van de mens.
Maar het is voor velen die op LinkedIn vertoeven, schijnbaar ook lastig om er in alle openheid op te reageren?
Dus dan kan ik wel open minded zijn en mij kwetsbaar opstellen.
Een ander vind het toch veelal lastig om te reageren vanuit zijn of haar eigen persoonlijke ervaring.

Wat is dat dan?

Verlegenheid? Bang veroordeelt te worden door andere mee-lezers en lurkers? Niet je authenticiteit durven tonen naar je netwerk, klanten etc?
Is het de angst om verkeerde reacties te posten? Er bestaat trouwens geen verkeerde reactie, naar mijn idee.

Regelmatig krijg ik te horen dat mensen het een eyeopener vinden wat ik zoal schrijf. Dat ze er iets aan hebben en het implementeren in hun eigen leven. Dus het haakt wel aan.

Wanneer we de overtuiging hebben dat we het lastig, moeilijk of eng vinden ons zelf te zijn op Linkedin. En we zouden het stiekem wel anders willen.
Ga dan juist aan de slag met die overtuiging die je angstvallig vast blijft houden.

Die kunnen we een halt toe roepen. Door ons te verdiepen in de waarom.
Want juist zitten we te wachten op echte verhalen, we willen jouw kippenvel moment ook voelen. We willen jouw enthousiasme ook ruiken.

We willen geïnspireerd raken door het feit dat je op bek bent gegaan. We willen de huppels, maar misschien nog wel meer de tranen. Want de halleluja’s gloria zijn fantastisch, maar vanuit de stront weer opklimmen vangt bewondering. Dat vangt respect en herkenbaarheid. En dat hongert naar nieuwsgierigheid.

We willen van elkaar weten hoe we dat dan hebben verandert, omgezet of misschien wel de nek om hebben gedraaid.

Dus voel jij enigszins een rem om niet jezelf te kunnen zijn op LinkedIn? En heel stiekem wil je je ook laten zien. Want ook jij hebt vanuit jouw visie en branche zoveel te delen.
Peuter dan eens bij jezelf los waarom je jouw belemmerende overtuiging, – dat ze niet op jou zitten te wachten -, blijft voeden?


– DENK JE MOOI –

Marnie